Производителят на целулоза Свилоза АД отново спря работа заради липса на суровина, пише

...
Производителят на целулоза Свилоза АД отново спря работа заради липса на суровина, пише
Коментари Харесай

„Свилоза” спря работа

Производителят на целулоза „ Свилоза ” АД още веднъж спря работа поради липса на суровина, написа dunavmost.com.

Изключително отрицателното развиване на пазара на дървесина в България от началото на 2017 година, продължава и в този момент. Липсата на задоволителни количества дървесина докара до фрапантен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината. Запасът от дървесина, с който „ Свилоза “ АД разполагаше при започване на годината, вече не съществува и сдружението е на прага на зимата с празни хранилища.

Основна причина за тази сериозна обстановка е систематичното несъблюдение на подписаните контракти за доставка на дървесина от Северозападното държавно предприятие. В края на 2017 година към момента има неиздължени количества по контракт от 2016 година, а доставките на количествата за 2017г. в множеството от горските стопанства въобще не са почнали. Опитите да се закупи дървесина от свободния пазар също се оказаха несполучливи заради огромното търсене.

Престоят ще докара до обилни загуби за предприятието. Това ще наруши осъществяването на подписани интернационалните търговски контракти и ще нанесе непоправими вреди на имиджа на завода като правилен сътрудник, както и на многохилядните акционери на обществената компания.

Ръководството на „ Свилоза “ АД е уведомило всички държавни институции за по този начин създалата се обстановка. Взеха се съответните управнически решения, само че за жалост няма съответни резултати за превъзмогване на изоставането.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР